Friday, September 13, 2019

Melawat Kanak-kanak Menghidap Kanser

Pada 13 September 2019 baru-baru ini, pihak Hong Leong MSIG Takaful Berhad telahpun mengadakan lawatan Corporate Social Responsibility (CSR) ke Hospital Wanita & Kanak-kanak Kuala Lumpur (HWKKKL).

Lawatan ini adalah bertujuan untuk mendekati kanak-kanak yang menghidap kanser disamping memberikan bantuan dari segi kewangan dan juga menjalankan aktiviti untuk menggembirakan kanak-kanak ini.
Jumlah sumbangan dari HLMT


Kami merasa amat-amat tersentuh melihat kanak-kanak yang bernasib istimewa ini.  Hampir kesemua pesakit tidak mempunyai ahli keluarga yang menghidap kanser sebelum ini.  Ia membuatkan saya merasa kita semua ni, sesiapa sahaja pada bila-bila masa sahaja boleh menghidap kanser.

Ada yang demam denggi dan darah tidak normal tetapi apabila diperiksa secara lanjut menghidap leukimia.  Ada juga yang tiba-tiba leher membengkak dan apabila ke hospital disahkan menghidap kanser limfoma. Sedih sangat sedih apatah lagi kanak-kanak ini dahulunya sihat walafiat.


Kakitangan HLMT dan Perunding Cemerlang yang terpilih untuk sessi CSR ini

CSO HLMT, En Yasser bersama Pengurus Agensi, Dato Zach

Pihak HLMT membawa bersama  clowndan Mickey Mouse untuk menghiburkan kanak-kanak ini.  Selain bantuan kewangan kami juga menyerahkan mainan untuk menghiburkan mereka.


Bergambar bersama sahabat saya Dato Zach, Jawatankuasa Syariah HLMT, CSO HLMT dan Trainer HLMT
Mainan untuk anak-anak comel

Menyerahkan sumbangan dari pihak HLMT untuk keluarga yang istimewa 

Adik ini meghidap kanser limfoma

CEO HLMT, En Asri berbual dengan anak ini yang menghidap kanser otak

Bersama anak istimewa dan clown

Adik ini menghidap leukimia

Sungguh apa yang terjadi kepada mereka ini sangat-sangat menginsafkan kita semua.  Sama-sama kita berdoa agar Allah memberikan kesembuhan bagi mereka dan memberikan kekuatan buat ibu bapa ini dalam menghadapi ujiannya.

Pesanan saya, ambillah pelan takaful kerana kita semua tidak tahu bila musibah akan melanda.  Berdoa agar kita semua dijauhkan dari ujian sebesar ini.

Amin


No comments:

Post a Comment